понеделник, 27 октомври 2014 г.

Пилешки дреболии аламинут

Понеделник е! А довечера пак ще се чудим какво да сложим на масата...
Предлагам Ви бързо, вкусно и питателно ястие, с което да разнообразите делничната си трапеза :)
Пилешки дреболии аламинут


Необходими продукти за пилешки дреболии аламинут:

500 гр пилешки дробчета и воденички
100 мл бяло вино
100 мл олио
3 глави лук
чубрица
черен пипер
сол на вкус
1 ч.л. сладък червен пипер

Начин на приготвяне на дреболии аламинут:

Изчистете, измийте и отцедете добре пилешките дреболии.
Загрейте олиото в дълбок тиган, и ги пуснете внимателно в него. Разбъркайте и запържете леко, докато се запечатат от всички страни. Овкусете с чубрица, черен пипер и сол.  Прибавете виното, намалете котлона (моят от 9 на 4), похлупете с капак и оставете да се задушават, докато течността се изпари. 
Нарежете почистеният лук на по-едри полумесеци и го прибавете в тигана. Усилете котлона. Разбърквайте и пържете, докато си промени цвета, но внимавайте да не омекне прекалено много - щом започне да порозовява по ръбчетата, е готов. Прибавете червения пипер, разбъркайте и веднага отстранете от огъня, за да не загори. 

Сервирайте с топло картофено пюре и салата според сезона. А чаша хубаво вино ще придаде съвършено завършен вид на Вашата бърза делнична вечеря :)

Цялата гимнастика отнема около 30 минути - достатъчни за едно малко сгряващо аперитивче за отваряне на апетита ;)...

Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар